Search

Balinees

Balinees in het kort
* sierlijk
* speels
* gezelschapsdier
* langharig

De Balinees lijkt veel op de Siamees, het kattenras komt hier dan ook uit voort. De Balinees houdt van menselijk gezelschap en is erg speels, het gedrag lijkt soms meer op dat van een hond. Balinezen kunnen goed opschieten met andere huisdieren en kunnen er goed tegen om wat langere tijd alleen zijn. Het zijn echte binnenkatten.

Uiterlijk Balinees
De Balinees is een langharige kat met zachte haren en een pluimstaart. Het lijf is sierlijk en gespierd – volwassen mannetjes kunnen ruim 7 kilo worden – en de kat heeft een wigvormig hoofd en helderblauwe ogen. Net zoals de Siamees heeft de Balinees ook een point-kleur, de kop, poten en staart hebben een donkerdere kleur dan de rest van het lijf. Er zijn verschillende kleuren en varianten van dit kattenras alleen officieel worden niet alle kleuren erkend.

Oorsprong Balinees
Dit kattenras heeft niets met Bali te maken, deze naam is gegeven omdat de eerste fokkers dit goed vonden passen bij zo’n sierlijke kat, ze stonden eerst bekend als langharige Siamezen. De Balinees is het resultaat van een fokprogramma met langharige kittens van Siamezen. Op dit moment zijn er twee lijnen met Balinezen, de traditionele en de moderne variant, bij de laatste is het haar korter.

balinees2 balinees3 balinees1 balinees4 balinees5
Foto: Анна Утехина

Hoofdfoto: Анна Утехина

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!