Search

Cornish Rex

Cornish Rex in het kort
* nieuwsgierig en avontuurlijk
* heel kort haar
* geschikt voor huishouden met kinderen
* kan niet goed alleen zijn

De Cornish Rex is een erg nieuwsgierige en avontuurlijke kat. Hij is erg speels en gaat goed om met andere huisdieren. Een Cornish Rex trekt graag met mensen op, hij houdt er van om op schoot te liggen en is geschikt voor een huishouden met kinderen. Deze kat kan zich niet goed alleen vermaken en is dus minder geschikt voor mensen die vaak weg zijn.

Uiterlijk Cornish Rex
De Cornish Rex heeft bijna geen haren, alleen een hele korte ondervacht waarvan de haren gekruld zijn. Door z’n dunne vacht is het echt een kat voor binnen, daar zal hij ook vaak de warme plekken opzoeken. De kat zelf is erg sierlijk met een lange staart en lange poten. De oren van de Cornish Rex zijn verhoudingsgewijs groot. De vacht van de Cornish Rex kan verschillende kleuren en patronen hebben.

Oorsprong Cornish Rex
De eerste Cornish Rex was een kitten met een afwijkend gen, hierdoor was de vacht zo dun en gekruld. Toen er met deze kitten werd doorgefokt bleek dat een deel van de nakomelingen ook een soortgelijke vacht hadden. Deze eerste Cornish Rexen zijn gekruist met verschillende andere raskatten en huiskatten.

cornish-rex2 cornish-rex5 cornish-rex4 cornish-rex8 cornish-rex3 cornish-rex cornish-rex6 cornish-rex7
Nickolas Titkov

Hoofdfoto: Nickolas Titkov

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!