Search

Maine Coon

Maine Coon in het kort
* onafhankelijk en intelligent
* langharig
* grote kat
* geen schootkat

De Maine Coon of ook wel American Longhair (Amerikaanse Langhaar) is een grote, rustige en af en toe speelse kat. Het is geen echte schootkat maar is wel loyaal en gaat goed om met andere huisdieren en kinderen. De Maine Coon is een intelligente, onafhankelijke kat die zich ook langere tijd alleen kan vermaken.

Uiterlijk Maine Coon
De Maine Coon is één van de grootste kattenrassen, een volwassen mannetje kan wel 11 kilo wegen en zo’n 40cm hoog zijn. De Maine Coon is een gespierde, brede kat en het kan wel 5 jaar duren voordat hij is volgroeid. Sommige katten van dit ras hebben pluimpjes in de oren en een kraag net zoals een leeuw.
De vacht van de Maine Coon is medium tot halflang en over het algemeen zacht en kan in alle kleuren voorkomen maar niet alle kleuren worden door rasvereniging erkend. In de winter zal de vacht van de Maine Coon dikker zijn, ook heeft de kat een volle staart en meer haar aan de achterzijde, zo kan hij in de sneeuw zitten zonder koud te worden. Ondanks de lengte van de vacht heeft deze niet zoveel onderhoud nodig, elke week een keer borstelen is aan te raden, evenals een kambeurt in de ruiperiode.

Oorsprong Maine Coon
Het is niet helemaal duidelijk waar de Maine Coon vandaan komt, hier zijn verschillende verhalen over. Mogelijk is de kat in de Middeleeuwen ontstaan uit kruisingen tussen de katten die met de Vikingen meekwamen. In 1861 wordt de Maine Coon voor het eerst beschreven en was een aantal jaar erg populair. Na opkomst van andere langharige katten was er even minder vraag naar Maine Coons maar vanaf de jaren ’70 werden deze katten weer erg gewild.

maine-coon5 maine-coon maine-coon4 maine-coon3 maine-coon6 maine-coon7 maine-coon2
FreeImages.com/John Nyberg

Hoofdfoto: FreeImages.com/Iwan Beijes

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!