Search

Siamees

Siamees in het kort
* sociaal
* speels en actief
* intelligent”

De Siamees is één van de meest populaire kattenrassen in Europa. Het is een sociale kat en aardig speels en actief. Siameze katten kunnen over het algemeen goed opschieten met mensen en hechten zich vaak aan een enkele persoon. Een Siamees is een intelligente kat, hij kan kunstjes leren maar zichzelf ook leren hoe hij kastjes kan openmaken waarin voer te vinden is.
Men noemt de Siamees ook wel eens de ‘hond onder de katten’, apporteren van een balletje of speelgoedmuisje leren ze snel, aan een tuigje wandelen vinden ze geen probleem.

Uiterlijk Siamees
De Siamese kat heeft een elegant, dun lichaam en een lange dunne staart. Met hun slanke maar gespierde lichaam wegen ze meer dan een gewone kat. Op de wigvormige kop staan verhoudingsgewijs grote oren. De vacht van de Siamees is kort en zacht. De kittens van Siameze katten zijn wit bij de geboorte en na enkele weken wordt de uiteindeljke kleur zichtbaar. De poten, oren, snuit en staart krijgen een donkerdere kleur en de rest van de vacht is licht van kleur, er zijn verschillende kleurvariaties mogelijk.

Gezondheid Siamees
Siamezen hebben een gevoelige maag en zijn grote eters, echte slokoppen die altijd honger hebben. Wanneer ze zich overeten willen ze nog wel eens overgeven.

Oorsprong Siamees
De Siamees komt oorspronkelijk uit Thailand, wat vroeger Siam heette. Aan het eind van de 20e eeuw kwamen de eerste Siameze katten naar Amerika en Engeland. Veel mensen vonden deze katten mooi en er werden er nog een paar meer geimporteerd, hieruit is dit ras voortgekomen. Binnen de soort zijn er weinig onderlinge verschillen, de ene Siamees kan wat grotere oren hebben dan de andere of de ogen iets schuiner hebben staan.

siamees7 siamees5 siamees4 siamees2 siamees1 siamees3 siamees6 siamees8
FreeImages.com/Dominic Morel

Hoofdfoto: FreeImages.com/mokra

Related posts

Reageer nu op dit bericht

Dank voor je reactie!