Britse Korthaar

De Britse Korthaar is een makkelijke kat en geschikt voor een huishouden met jongere kinderen, ze zullen niet snel boos worden als de kinderen er per ongeluk wat ruwer mee omspringen. Britse Korthaar katten zijn geschikt om te houden in een appartement of kleinere woningen en hoeven niet naar buiten. De Britse Korthaar is geen echte schootkat, ze zitten liever dicht bij de eigenaar. Voor families die veel buiten de deur zijn is de Britse Korthaar een geschikte kat, langere tijd alleen zijn vinden ze geen probleem al vinden ze het wel prettig om dan samen met een andere even rustige kattesoort te zijn.

Uiterlijk Britse Korthaar

Zoals de naam al aangeeft heeft de Britse Korthaar korte haren, in een grote variatie aan kleuren en patronen. De blauwgrijze variant British Blue is één van de meest voorkomende kleuren. De kat is breed en gespierd en heeft een grote, brede kop met kleine oren. Een volwassen mannetje kan wel 10 kilo worden, belangrijk is wel dat er wordt gelet op overgewicht, hier zijn Britse Kortharen gevoelig voor.
Dankzij de korte haren is het af en toe borstelen voldoende, als de kat aan het haren is, is het verstandig om hem iets vaker te borstelen.

Oorsprong Britse Korthaar

De Britse Korthaar is waarschijnlijk door de Romeinen naar Engeland gebracht en gekruist met wilde katten en later ook met Perzische katten om de vacht optimaal te krijgen. Na een kattenshow in 1871 werd het ras erg populair.

  Britse Korthaar

  Britse Korthaar


  * makkelijk
  * geschikt met kinderen
  * kleine woning
  * alleen zijn geen probleem

  De Britse Korthaar is een makkelijk kattenras en geschikt voor een huishouden met jongere kinderen. Britse Kortharen kunnen zich prima alleen vermaken.