Cornish Rex

De Cornish Rex is een erg nieuwsgierige en avontuurlijke kat. Hij is erg speels en gaat goed om met andere huisdieren. Een Cornish Rex trekt graag met mensen op, hij houdt er van om op schoot te liggen en is geschikt voor een huishouden met kinderen. Deze kat kan zich niet goed alleen vermaken en is dus minder geschikt voor mensen die vaak weg zijn.

Uiterlijk Cornish Rex

De Cornish Rex heeft bijna geen haren, alleen een hele korte ondervacht waarvan de haren gekruld zijn. Door zín dunne vacht is het echt een kat voor binnen, daar zal hij ook vaak de warme plekken opzoeken. De kat zelf is erg sierlijk met een lange staart en lange poten. De oren van de Cornish Rex zijn verhoudingsgewijs groot. De vacht van de Cornish Rex kan verschillende kleuren en patronen hebben.

Oorsprong Cornish Rex

De eerste Cornish Rex was een kitten met een afwijkend gen, hierdoor was de vacht zo dun en gekruld. Toen er met deze kitten werd doorgefokt bleek dat een deel van de nakomelingen ook een soortgelijke vacht hadden. Deze eerste Cornish Rexen zijn gekruist met verschillende andere raskatten en huiskatten.Wat vind jij van de Cornish Rex?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Cornish Rex denkt. Of heb je misschien vragen over de Cornish Rex en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Cornish Rex


  * nieuwsgierig en avontuurlijk
  * heel kort haar
  * geschikt voor huishouden met kinderen
  * kan niet goed alleen zijn

  De Cornish Rex is een nieuwsgierige en avontuurlijke kat die graag met mensen omgaat.