Kattenverzekering

Het is natuurlijk niet fijn wanneer je kat ziek wordt en wanneer je ook nog de dierenartskosten en eventueel medicijnen voor je kat zelf moet betalen lopen de kosten vaak snel op. Wanneer je dit risico wilt indekken kun je een kattenverzekering afsluiten. De kattenverzekering biedt meestal een maximale vergoeding die voldoende is voor de meeste medische ingrepen, waarbij je zelf vrij bent om je dierenarts te kiezen.

Hieronder staan een aantal kattenverzekeringen met de belangrijkste kenmerken, let wel, ik ben geen verzekeringsexpert en mogelijk is de informatie die ik heb gevonden niet compleet of niet meer actueel. Kijk daarom ook altijd op de website van de aanbieder en de polisvoorwaarden van de kattenverzekering en neem voor vragen contact op met de verzekeringsmaatschappij. Vergelijk een keer rustig alle verzekeringen, de maandelijkse premies liggen ver uit elkaar, afhankelijk van welke dekking je precies wilt.

OHRA

Bij de kattenverzekering van OHRA kun je kiezen uit een drietal pakketten. Bij het basispakket krijg je tot € 2500,- per jaar vergoed en bij het meest uitgebreide verzekeringspakket voor je kat krijg je maximaal € 5000,- per jaar vergoed waarbij je ook dekking hebt voor heup- en elleboogproblemen. Ook kun je bij deze kattenverzekeringen aanvullende dekkingen nemen, onder andere voor vaccinaties. Standaard is het eigen risico op deze kattenverzekering 20% van de ziektekosten. Op de website van OHRA staat meer informatie over deze kattenverzekering.

Kruidvat

Bij de huisdierenverzekering van Kruidvat kun je je kat verzekeren voor een laag maandbedrag. Bij deze verzekering voor je kat zijn de ziektekosten verzekerd tot € 3500,- per jaar. Per keer dat je een rekening indient heb je een eigen risico en het is mogelijk om meerdere rekeningen per half jaar te verzamelen en in één keer in te dienen. Wanneer je met je kat op reis gaat kun je een aanvullende verzekering nemen zodat noodzakelijke ziektekosten in het buitenland ook worden vergoed. Een aantal handelingen - zoals vaccinatie en sterilisatie - zijn niet verzekerd. Lees alles over deze kattenverzekering en de voorwaarden op de Kruidvat website.

Inshared

Bij de basis kattenverzekering van Inshared ben je verzekerd voor de medische kosten wanneer je kat een ongeval krijgt. Ziekten e.d. vallen hier dus niet onder, hiervoor heb je de mogelijkheid uit twee uitbreidingen met 50% of 100% vergoeding. Bij de aanvullende dekking zijn gebitsreiniging, health checks e.d. ook ingebrepen, hiervoor is wel een jaarlijkse maximale vergoeding. Bij Inshared ben je verzekerd tot maximaal € 3500,- per jaar met een eigen risico van 15%. Alles over de kattenverzekering van Inshared is te vinden op hun website, daar kun je meteen ook je premie berekenen.

Petplan

Bij Petplan heb je drie verschillende kattenverzekering met een maximale vergoeding tussen € 3000,- en € 5000,- en een vergoeding tussen 50% en 100%. Daarnaast zijn aanvullende verzekeringen mogelijk voor bijvoorbeeld Chemotherapie (max. 50% vergoeding) en een doorlopende reisverzekering. Voor een aantal ziekten en behandeling geldt er geen vergoeding, een overzicht hiervan staat op de website van Petplan. Voor de kattenverzekeringen van Petplan geldt een eigen risico van 15% van het factuurbedrag en behandelingen. De volledige informatie over de verzekering van Petplan staat op hun website.

Hema

Bij de kattenverzekering van de Hema heb je verschillende mogelijkheden, naast het standaard zorgpakket met een lage premie heb je een aantal aanvullende dekkingen, onder andere voor fysiotherapie en een doorlopende reisverzekering. De maximale vergoeding per verzekeringsjaar is € 3000,-. Op de website van de Hema kun je de uitgebreide polisvoorwaarden downloaden, hier staan een aantal uitzonderingen waarvoor geen vergoeding geldt. Het eigen risico bij de kattenverzekering van de Hema is € 45,- per declaratie.

Proteq

De Proteq kattenverzekering heeft een hoge maximale vergoeding per jaar van € 5000,- en daarnaast verzekering van de heupen en ellebogen in de basisdekking. Naast de basisdekking kun je bij de kattenverzekering van Proteq verschillende aanvullingen nemen waarbij kostenposten van bijvoorbeeld vaccinatie en sterilisatie ook worden vergoed. Bij Proteq heb je een eigen risico van 19% voor elke behandeling. De declaraties worden bij Proteq snel afgehandeld, binnen 5 werkdagen. Zo hoef je niet lang op je geld te wachten. Op de Proteq website staat veel informatie over deze kattenverzekering, ook met een handig overzicht van welke vergoedingen gelden bij de verschillende aandoeningen.

Heb jij een kattenverzekering?

Heb je zelf ook al een kattenverzekering afgesloten? Ben je hier tevreden over? Plaats hieronder met je facebook account je reactie.

  Heilige Birmaan

  Heilige Birmaan


  * rustig
  * intelligent
  * langharig
  * gezelschapsdier

  De Heilige Birmaan is een rustige en zachtaardige kat die af en toe ook graag spelletjes doet. Het is geen echte schootkat maar heeft wel graag gezelschap om zich heen
  * meer informatie