Toyger

De Toyger is een ‘nieuw’ kattenras, door middel van selectief fokken wordt een miniatuur tijger gecreëerd. De Toyger is nog volop in ontwikkeling, wereldwijd zijn er enkele tientallen cattery’s bezig met het fokprogramma voor dit kattenras. Het is dan ook een bijzondere kat, niet alleen door het temperament en uitstraling, ook omdat je ze nog weinig ziet.
De Toyger lijkt qua uiterlijk op een tijger maar heeft het innerlijk van een huiskat. Het is een ongedwongen, intelligente en aanhankelijke kat die actief en speels kan zijn. Dankzij z’n intelligentie is de Toyger makkelijk te trainen en zal hij zich goed vermaken in een huis met kinderen en andere huisdieren. De Toyger fokkers zeggen ook wel: 'You've never known love, until you were owned by a Toyger.

Uiterlijk Toyger

Belangrijkste kenmerk aan de Toyger is dat hij op een pluchen miniatuur tijger lijkt. De vacht is licht glinsterend en kort met iets langere haren bij de kraag. De vacht heeft een patroon van donkere strepen op een lichtere basiskleur, ook op de kop en de punt van de lange staart en de voetzolen zijn zwart. Net zoals de tijger is de buik van de Toyger lichter van kleur, bijna wit.
Verder heeft de Toyger een gemiddelde grootte met een lang lichaam en een brede kop. Hij is gespierd en alle contouren moeten duidelijk zichtbaar zijn. De staart van de Toyger is lang met een stompe punt.

Herkomst Toyger

De Toyger is bedacht door Judy Sudgen, een paar van haar katten hadden een opvallend patroon, zo kreeg ze het idee om een kattenras te fokken welke lijkt op een tijger. Al ruim 30 jaar wordt er doordacht gefokt met dit kattenras waarbij de cattery's nauw samenwerken en overleggen met Judy Sudgen. Zoals al aangegeven is de verdere ontwikkeling van de Toyger nog in volle gang, wereldwijd werken de verschillende cattery’s samen om het ras nog meer te laten lijken op een miniatuur tijger. Onder andere krijgt de Toyger uiteindelijk kleinere oren en ogen en een wittere buik, ook in het patroon is nog winst te behalen met bijvoorbeeld de 'over the back striping' en de strepen in het gezicht moeten nog meer op die van een tijger gaan lijken en minder op die van een huiskat.Wat vind jij van de Toyger?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Toyger denkt. Of heb je misschien vragen over de Toyger en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Toyger

  Toyger


  * actief
  * intelligent
  * uiterlijk van tijger
  * goed met kinderen

  De Toyger is qua uiterlijk een miniatuur tijger en qua innerlijk een actieve, intelligente huiskat.