Burmees

De Burmees is een populair kattenras, Burmezen zijn dan ook hele sociale katten die zich hechten aan de gezinsleden. Dit betekent ook dat je een Burmees voldoende aandacht moet geven, hij moet echt een plaats in het gezin krijgen. Een Burmees is geen kat die zichzelf makkelijk de hele dag kan vermaken, een huishouding waarbij er overdag niemand thuis is, is hierdoor minder geschikt voor deze kat. Een Burmees zal zich prima binnen vermaken en hoeft niet per se naar buiten.

Burmees en kinderen

Een Burmees is een speelse kat, ook op oudere leeftijd komen er af en toe trekjes van het jonge dier weer naar voren. Burmezen kunnen goed opschieten met kinderen en honden en kunnen zelfs een aantal trucs leren zoals apporteren.

Uiterlijk van de Burmees

De Burmees is een sierlijke kat met redelijk korte haren en in vergelijking met andere kattenrassen van gemiddelde grootte. Een volwassen Burmees weegt tussen de 4 en 6 kilo. De vacht van de Burmees heeft een redelijk egaal patroon en er zijn verschillende kleuren. Veel voorkomende vachtkleur van de Burmees is bruin, dit wordt gezien als de originele kleur. Verder zijn er verschillende bruintinten maar bijvoorbeeld ook blauw-grijs, rood-oranje en crème. De zachte vacht maakt de Burmees erg aaibaar en heeft weinig verzorging nodig, elke week een keer kammen met een goede kwaliteit kattenborstel zal voldoende zijn. Elke paar weken de nagels van de Burmees knippen is aan te raden.

Oorsprong Burmees

De Burmees komt mogelijk oorspronkelijk uit Thailand en is mogelijk door soldaten mee teruggenomen naar Birma, het huidige Myanmar. Rond 1930 werden er een aantal van deze katten in de VS geimporteerd en de meeste Burmezen stammen af van één van de vrouwtjeskatten die daar bij zat.Wat vind jij van de Burmees?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Burmees denkt. Of heb je misschien vragen over de Burmees en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Burmees

  Burmees


  * sociale gezinskat
  * speels
  * moeite met alleen zijn
  * sierlijke kat

  De Burmees is een speelse en sierlijke kat. Het is een sociale kat, goed met kinderen en heeft wel aandacht nodig.