Noorse Boskat

De Noorse Boskat is een populair kattenras, het is één van de kattenrassen die vanuit de historie weinig zijn aangepast door fokkers, mogelijk zagen deze katten er 1000 jaar geleden al net zo uit. De Noorse Boskat is een vriendelijk en intelligent kattenras welke goed kan opschieten met mensen en andere dieren. Dit kattenras is groot en sterk, heeft veel energie en kan ook best speels en nieuwsgierig zijn en veel aandacht vragen. Ze houden erg veel van klimmen, een goede klimpaal is dan ook geen overbodige luxe en hij is graag buiten. Dit kattenras wordt gemiddeld zo`n 14 tot 16 jaar oud.

Uiterlijk van de Noorse Boskat

De Noorse Boskat is over het algemeen een stuk groter en zwaarder dan andere kattenrassen – mannetjes soms wel 6,5 kilo - en eet daarom ook meer. Hij heeft een dikke vacht met lang haar en een wollige ondervacht en ook de lange staart is goed bedekt met vacht. In de winter is de vacht over het algemeen een stuk dikker. De vacht is over het algemeen een wildkleur met onder andere bruin en zwart en verschillende patronen zijn mogelijk.
De Noorse Boskat is stevig gebouwd, heeft lange poten, sterke klauwen, grote oren en een driehoekige kop met amandelvormige ogen die in verschillende kleuren kunnen voorkomen.

Oorsprong Noorse Boskat

De Noorse boskat komt uit Noorwegen en is daar mogelijk eeuwen geleden door de Vikingen mee naar toe genomen uit landen die ze plunderden. In 1977 is de Noorse Boskat officieel erkend als kattenras en hij is vooral erg populair in Noorwegen, Sweden en Frankrijk. Ook in andere landen – wereldwijd – wint dit ras nog steeds aan populariteit.Wat vind jij van de Noorse Boskat?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Noorse Boskat denkt. Of heb je misschien vragen over de Noorse Boskat en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Noorse Boskat

  Noorse Boskat


  * grote, sterke kat
  * actief en speels
  * dikke vacht

  De Noorse Boskat is een grote, sterke en actieve kat die graag klimt en speelt. Dit kattenras heeft een dikke vacht en wint nog steeds aan populariteit