Siamees

De Siamees is één van de meest populaire kattenrassen in Europa. Het is een sociale kat en aardig speels en actief. Siameze katten kunnen over het algemeen goed opschieten met mensen en hechten zich vaak aan een enkele persoon. Een Siamees is een intelligente kat, hij kan kunstjes leren maar zichzelf ook leren hoe hij kastjes kan openmaken waarin voer te vinden is.
Men noemt de Siamees ook wel eens de 'hond onder de katten', apporteren van een balletje of speelgoedmuisje leren ze snel, aan een tuigje wandelen vinden ze geen probleem.

Uiterlijk Siamees

De Siamese kat heeft een elegant, dun lichaam en een lange dunne staart. Met hun slanke maar gespierde lichaam wegen ze méér dan een gewone kat. Op de wigvormige kop staan verhoudingsgewijs grote oren. De vacht van de Siamees is kort en zacht. De kittens van Siameze katten zijn wit bij de geboorte en na enkele weken wordt de uiteindeljke kleur zichtbaar. De poten, oren, snuit en staart krijgen een donkerdere kleur en de rest van de vacht is licht van kleur, er zijn verschillende kleurvariaties mogelijk.

Gezondheid Siamees

Siamezen hebben een gevoelige maag en zijn grote eters, echte slokoppen die altijd honger hebben. Wanneer ze zich overeten willen ze nog wel eens overgeven.

Oorsprong Siamees

De Siamees komt oorspronkelijk uit Thailand, wat vroeger Siam heette. Aan het eind van de 20e eeuw kwamen de eerste Siameze katten naar Amerika en Engeland. Veel mensen vonden deze katten mooi en er werden er nog een paar meer geimporteerd, hieruit is dit ras voortgekomen. Binnen de soort zijn er weinig onderlinge verschillen, de ene Siamees kan wat grotere oren hebben dan de andere of de ogen iets schuiner hebben staan.Wat vind jij van de Siamees?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Siamees denkt. Of heb je misschien vragen over de Siamees en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Siamees

  Siamees


  * sociaal
  * speels en actief
  * intelligent

  De Siamees is een intelligente kat, erg sociaal en ook op oudere leeftijd vaak nog speels en actief.