Bengaal

De Bengaal of ook wel Bengaalse kat is een actieve, speelse en intelligente kat. De kat is dol op aandacht, als hij moegespeeld is wil de Bengaal nog wel eens op schoot komen liggen maar hij is liever actief bezig. De Bengaal kan goed opschieten met kinderen en met andere – actieve – huisdieren en heeft qua gedrag wel wat weg van een hond. Hij kan kunstjes leren en vind het leuk om – aan een riem – buiten te wandelen. De Bengaalse kat heeft graag gezelschap op zich heen maar met voldoende afleiding in de vorm van speeltjes en een krabpaal kan hij zich ook langere tijd alleen vermaken. De Bengaal is dol op water, met stromend water kan hij prima spelen en er ook uit drinken.

Uiterlijk Bengaal

De Bengaal is een gespierde kat met het uiterlijk van een wilde kat. Hij heeft een staart van gemiddelde lengte en oren met afgeronde toppen. De vacht is dik, met korte zachte haren. Er zijn verschillende kleurvarianten van de Bengaal waarbij de kenmerkende donkerdere vlekken en strepen in verschillende patronen kunnen voorkomen.

Aanschaf van een Bengaal

Een belangrijk punt bij het aanschaffen van een Bengaal kitten is te kijken of ze bij de cattery een goede socialisatie hebben gekregen, dus dat ze voldoende contact hebben gehad met mensen. Vooral de periode van de tweede tot zevende week is hier erg belangrijk. Kittens die in de huiskamer opgroeien en vaak door de eigenaar in de handen zijn genomen zullen minder schuw zijn en zich ook op latere leeftijd - bij bijvoorbeeld een kattenshow - goed gedragen. Een gesocialiseerde kitten zal nieuwsgierig zijn en naar je toe komen, een schuwe kitten kruipt liever weg.

Oorsprong Bengaal

De Bengaal is een redelijk ‘nieuwe’ kat, in de jaren ’60 begonnen fokkers met het kruizen van huiskatten met Bengaalse tijgerkatten om zo een kat te krijgen met het karakter van een gewone kat en de vacht van een wilde kat. Om het karakter van de wilde kat er uit te fokken moet deze minstens 4 generaties verwijderd zijn van de wilde kat. Nog niet alle organisaties erkennen de Bengaal als raskat.Wat vind jij van de Bengaal?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Bengaal denkt. Of heb je misschien vragen over de Bengaal en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Bengaal

  Bengaal


  * actief
  * speels
  * uiterlijk wilde kat

  De Bengaal is een actieve, speelse en intelligente kat met het uiterlijk van een wilde kat.