Perzische kat

De Perzische kat of ook wel Pers is de populairste raskat in Amerika. Het is een hele rustige, lieve kattensoort die over het algemeen ook goed kan opschieten met kinderen en dol is op voldoende aandacht. Een Perzische kat is uitstekend geschikt voor een kleiner huis of appartement en minder geschikt als buitenkat.

Uiterlijk van de Perzische kat

Karakteristiek voor de Perzische kat is zijn lange, volle vacht, de brede ronde kop en de stompe snuit. Binnen de soort zijn er verschillende variaties en er zijn ook verschillende kleuren Perzische katten, van zwart tot wit, van rood tot blauw/grijs. De vacht kan eenzelfde kleur hebben maar kan ook verschillende kleuren door elkaar hebben. Omdat de Perzische kat zijn eigen vacht niet voldoende schoon kan houden is het belangrijk om elke dag de kat te borstelen, anders onstaan er klitten. Regelmatig moet de kat ook in bad en daarna moeten de haren voorzichtig gedroogd worden.

Gezondheid van de Perzische kat

Vooral door de stompe snuit van de Perzische kat kwamen er in het verleden verschillende gezondheidsproblemen voor maar cattery's letten hier goed op, ook zijn er verschillende regels met betrekking tot het fokken. Omdat de Perzische kat bevattelijk is voor nierproblemen is het aan te raden om de kat te kopen bij een cattery die het dna laat testen op PKD.

Oorsprong Perzische kat

De voorouders van de Perzische kat komen uit Iran maar zijn gedurende een aantal eeuwen gekruist met verschillende andere kattenrassen, onder andere de Turkse Angora. Vanaf het eind van de 18e eeuw werd deze kat als soort bekend en na de Tweede Wereldoorlog werd de Pers in Amerika razend populair.Wat vind jij van de Perzische kat?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Perzische kat denkt. Of heb je misschien vragen over de Perzische kat en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Perzische kat

  Perzische kat


  * schootkat
  * rustig en lief
  * lange vacht

  De Perzische kat is een rustige, lieve kattensoort en geschikt als schootkat, ook in een kleiner huis of appartement.