Abessijn

De Abessijn is erg actief, loyaal, speels, nieuwsgierig en intelligent. De kat vraagt relatief veel aandacht en ziet zichzelf ook echt als onderdeel van het gezin en zal zich ook met van alles bemoeien, bijvoorbeeld met spelletjes. De kat wil graag bekend gezelschap op zich heen hebben maar voelt zich niet altijd thuis in grotere groepen of bij vreemden. Als de kat te weinig aandacht krijgt of lang alleen thuis is kan hij depressief worden. De Abessijn is minder geschikt als rustige schootkat omdat hij meestal te snel is afgeleid en liever wil spelen of op ontdekkingstocht uitgaat.

Uiterlijk van de Abessijn

De Abessijn heeft een kortharige, zachte vacht, een brede kop met relatief grote oren en amandelvormige ogen en heeft een gespierde bouw, lange poten en een lange staart en is van gemiddelde grootte. De Abessijn heeft een `getickte` vacht, elke haar bestaat uit streepjes met verschillende kleuren. Er zijn verschillende kleuren Abessijnen, van zilverkleurig tot chocolade. Het is aan te raden om de kat elke week een keer te borstelen met een zachte kattenborstel.

Gezondheid van de Abessijn

Abessijnen zijn over het algemeen gezonde katten maar zijn gevoelig voor erfelijke problemen. Het is daarom verstandig om een Abessijn te kopen bij een betrouwbare fokker waarbij de ouderdieren goed gecontroleerd zijn op afwijkingen. Sommige Abessijnen zijn gevoelig voor tandsteen, de dierenarts kan hier bij de controle rekening mee houden.

Oorsprong Abessijn

Het is niet bekend waar de Abessijn zoals wij hem kennen precies vandaan komt, de naam verwijst naar Ethiopië. Aangenomen wordt dat de Abessijn uit Egypte komt maar ook dit is niet helemaal zeker. Eind 19e eeuw werden in Engeland de eerste erkende Abessijnen gefokt vanwaar ze vanaf het begin van de 20e eeuw de rest van Europa en ook Amerika veroverden en behoren tot één van de meest populaire katten.Wat vind jij van de Abessijn?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Abessijn denkt. Of heb je misschien vragen over de Abessijn en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Abessijn

  Abessijn


  * actief
  * gezinskat
  * kortharig
  * geen schootkat

  De Abessijn is een actieve, intelligente en onderzoekende kat, hij ziet zichzelf als onderdeel van het gezin. Dit kattenras heeft voldoende aandacht nodig.