Brits Korthaar

De Brits Korthaar is een makkelijke kat en geschikt voor een huishouden met jongere kinderen, ze zullen niet snel boos worden als de kinderen er per ongeluk wat ruwer mee omspringen. Brits Korthaar katten zijn geschikt om te houden in een appartement of kleinere woningen en hoeven niet naar buiten. De Brits Korthaar is geen echte schootkat, ze zitten liever dicht bij de eigenaar. Er zijn echter uitzonderingen, sommige katten vinden het heerlijk om bij hun baas op schoot te liggen. Voor families die veel buiten de deur zijn is de Brits Korthaar een geschikte kat, langere tijd alleen zijn vinden ze geen probleem al vinden ze het wel prettig om dan samen met een andere even rustige kattesoort te zijn.

Uiterlijk Brits Korthaar

Zoals de naam al aangeeft heeft de Brits Korthaar korte haren, in een grote variatie aan kleuren en patronen. De blauwgrijze variant British Blue is één van de meest voorkomende kleuren. De kat is breed en gespierd en heeft een grote, brede kop met kleine oren. Een volwassen mannetje kan wel 10 kilo worden, belangrijk is wel dat er wordt gelet op overgewicht, hier zijn Brits Kortharen gevoelig voor.
Dankzij de korte haren is het af en toe borstelen voldoende, als de kat aan het haren is, is het verstandig om hem iets vaker te borstelen.

Oorsprong Brits Korthaar

De Brits Korthaar is waarschijnlijk door de Romeinen naar Engeland gebracht en gekruist met wilde katten en later ook met Perzische katten om de vacht optimaal te krijgen. Na een kattenshow in 1871 werd het ras erg populair.Wat vind jij van de Brits Korthaar?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Brits Korthaar denkt. Of heb je misschien vragen over de Brits Korthaar en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Brits Korthaar

  Brits Korthaar


  * makkelijk
  * geschikt met kinderen
  * kleine woning
  * alleen zijn geen probleem

  De Brits Korthaar is een makkelijk kattenras en geschikt voor een huishouden met jongere kinderen. Brits Kortharen kunnen zich prima alleen vermaken.