Amerikaans Korthaar

De Amerikaans Korthaar is een sterke, atletische kat, erg populair in Amerika maar in Nederland en de rest van Europa kom je hem – nog - niet veel tegen. Het is een rustige, lieve en intelligente kat die af en toe ook wel nieuwsgierig en brutaal kan zijn. De Amerikaans Korthaar is een echte jager, muizen zijn voor deze kat niet veilig.

Uiterlijk van de Amerikaans Korthaar

Zoals de naam al aangeeft heeft dit kattenras een korte, dikke vacht. De kat is stevig gebouwd en gespierd, een volwassen mannetje kan wel 6,5 kilo wegen. De ogen en oren van de Amerikaans Korthaar staan ver uit elkaar en hij heeft een redelijk lange staart. Er zijn meer dan 80 erkende kleurvarianten en patronen van de Amerikaanse Korthaar, de kleuren variëren van wit tot donker, soms als enkele kleur maar soms ook als combinatie van kleuren.
De Amerikaans Korthaar is een gezonde kat die zo’n 20 jaar oud kan worden, elke week kammen (vaker tijdens de rui) en af en toe een bad is voldoende om de vacht gezond te houden. Belangrijk is dat de kat niet te veel eten krijgt – ook niet als hij er om blijft zeuren - overgewicht kan een probleem vormen bij dit kattenras.

Oorsprong Amerikaans Korthaar

De Amerikaans Korthaar is ontstaan uit de verschillende kattensoorten die door de kolonisten werden meegenomen naar Amerika. Hieruit onstond een sterke huiskat waaruit later door fokprogramma’s de uiteindelijke Amerikaans Korthaar is ontstaan.Wat vind jij van de Amerikaans Korthaar?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Amerikaans Korthaar denkt. Of heb je misschien vragen over de Amerikaans Korthaar en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Amerikaans Korthaar

  Amerikaans Korthaar


  * familiekat
  * muizenvanger
  * sterk
  * gezond

  Deze muizenvanger is een echte familiekat. Hij is lief en intelligent en kan ook wel eens nieuwsgierig en brutaal zijn.