Amerikaanse Bobtail

De Amerikaanse Bobtail of ook wel Amerikaanse Stompstaartkat is een actieve, intelligente en speelse kat met een eigen persoonlijkheid. Deze kat kan over het algemeen goed opschieten met alle mensen, ook met kinderen en kan zich goed aanpassen aan een wat drukkere omgeving. Amerikaanse Bobtails hebben wel wat karaktertrekken van honden, ze spelen graag spelletjes en verstoppen ook wel eens glimmende dingen, die slepen ze mee naar hun eigen plekjes. Vanwege hun intelligentie kunnen ze ook voor hen interessante voorwerpen uit kastjes krijgen. De Amerikaanse Bobtail is makkelijk te trainen om aan een riem uitgelaten te worden, een rondje lopen waarderen ze erg.

Uiterlijk Amerikaanse Bobtail

Karakteristiek voor de Amerikaanse Bobtail is de korte staart, die is gemiddeld tussen de 5 en 10 cm maar kan soms wat langer of korter zijn. Het is een redelijk grote kat met een atletisch, gespierd lijf en een brede borst. De kop van de Amerikaanse Bobtail is wigvormig en goed in verhouding met de rest van het lichaam. De oren zijn van gemiddelde grootte en zijn afgerond aan de top.
De vacht van de Amerikaanse Bobtail is kort toch halflang en is er in bijna elke kleur en kleurcombinatie waarbij de `wildlook` variant vaak voorkomt.

Oorsprong Amerikaanse Bobtail

In de jaren `60 vond iemand een zwerfkat met een korte staart, deze werd gekruist met een Siamees en een aantal kittens had ook een korte staart, dit is dus een genetische afwijking. Vervolgens is de kat gekruist met verschillende andere rassen en nog steeds wordt de kat gekruist met verschillende andere kattenrassen om zo de juiste look te krijgen met het karakter van een gewone huiskat.Wat vind jij van de Amerikaanse Bobtail?

Hieronder kun je met je Facebook account laten weten hoe jij over de Amerikaanse Bobtail denkt. Of heb je misschien vragen over de Amerikaanse Bobtail en hoop je dat andere liefhebbers hier informatie over hebben? Plaats hieronder je reactie.

  Amerikaanse Bobtail


  * actief
  * intelligent
  * kort/halflange vacht
  * eigen persoonlijkheid

  De Amerikaanse Bobtail is een intelligente kat met een eigen persoonlijkheid. Karakteristiek voor dit kattenras is de korte staart.